Voor wie?

Een Haven-traject is iets voor jou als je:

  • Tussen de 18 en 30 jaar bent
  • Een project hebt met een zekere maturiteit (een afgewerkt product, een groeiend klantenbestand,...)
  • De ambitie hebt om je project intensief uit te werken
  • Ondersteuning krijgt van één van de coaches in de aangesloten Haven-jeugdhuizen
  • De financiële en businessplan-tool invulde, samen met je coach
  • Bereid bent om naar onze inhoudelijke workshops te komen en jezelf op regelmatige basis te laten begeleiden

 

Ben je niet zeker of je kan instromen? Vraag een gesprek met je coach in het jeugdhuis.

 

 

Het Haven-traject

Gedurende een periode van 2 jaar krijg je de kans om binnen onze veilige Haven te experimenteren met jouw onderneming. Hiervoor kan je beroep doen op een aantal ondersteunende diensten van Haven maar ook jouw persoonlijke coach blijft je inhoudelijk en logistiek bijstaan. Ontdek hier de voordelen van een traject binnen Haven.

Financiële omkadering

Via het BTW-nummer en de rekening van Haven kan je aan- en verkopen doen voor je eigen project. Je wordt begeleid in het voeren van je eigen boekhouding en krijgt de kans om winst op te bouwen die je, op het einde van je traject, meeneemt als startkapitaal voor jouw onderneming.

Administratieve ondersteuning

Haven ondersteunt bij de aanvraag van het meest gunstige sociale statuut en leert je omgaan met de administratieve taken die hiermee gepaard gaan. Ook met vragen rond contracten, patenten en fiscaliteit kan je bij ons terecht.

Ervaring en competenties

Via individuele ondersteuning door je coach én collectieve sessies met andere jonge ondernemers doe je ervaring op en ontwikkel je ondernemerscompetenties. De sessies worden steeds op maat gemaakt en jij kan zelf bepalen welke competenties je verder wilt ontwikkelen.


Netwerk

Haven is een coöperatie en bouwt een innoverend netwerk van jongeren, jeugdhuizen en partners die elkaar aanvullen en versterken.

Geloofwaardigheid

Het afsluiten van contracten, verzekeringen en bestellingen gebeurt steeds via Haven. Dit zorgt voor extra veiligheid en geloofwaardigheid.

zichtbaarheid

Tijdens jouw traject wordt je ondersteunt in de uitbouw van je eigen merk en communicatie. Daarnaast organiseert Haven collectieve events waar je samen met de andere ondernemers de nodige zichtbaarheid krijgt binnen én buiten de jeugdsector.