Onze tools

Nadat je jouw idee hebt uitgewerkt en weet waar je voor wilt gaan, kan je samen met jouw coach aan de slag met onze tools. Het opstellen van een businessplan en financieel plan is een voorwaarde om toegelaten te worden tot een Haven-traject.

 

Projectfiche

Een eerste stap is om al je ideeën even op een rijtje te zetten. Om je daarbij te helpen stelde we een projectfiche op. Hierin staan een aantal vragen over je project, je klanten, je partners,... Maar je kan er ook in vertellen welke vragen je nog hebt en waar je hulp voor nodig hebt. Vul deze samen met je coach in.

 

Hier vind je de projectfiche.

Businessmodel

Download het business model canvas en ga aan de slag om een eenvoudig business model te maken. Door dit op te stellen denk je anders na over jouw project en kom je tot nieuwe inzichten. Daarnaast helpt het ook om een duidelijk verhaal te maken zodat je helder en duidelijk aan ons kan uitleggen wat je nu juist van plan bent. Klinkt moeilijk? Jouw coach helpt jou met plezier! 

Hier vind je een handige online tool.

Financieel plan

Net als elke onderneming moet ook jouw project levensvatbaar zijn. Wat zijn je kosten, inkomsten en winsten? Hoeveel stuks moet je aankopen of welke prijs vraag je voor jouw diensten?Haven maakte voor jouw een overzichtelijke tool waarin je in een oogwenk ontdekt hoe financieel gezond jouw project is.

 

Vraag aan je coach om samen de tool in te vullen.